Harjoitusten tekeminen tukee työnohjausta ja vie meidän ajattelua paremmin eteenpäin.

Täydennyskoulutuskiertue työnohjaajille 2024-2025

TOIMINNALLISET JA OIVALLUTTAVAT MENETELMÄT TYÖNOHJAUKSESSA

Koulutus on sinulle, joka olet kiinnostunut kehittämään osaamistasi toiminnallisilla ja oivalluttavilla työskentelytavoilla sekä luovilla menetelmillä ja kaipaat rohkaisua sekä konkreettisia ideoita työnohjauksen monipuolistamiseksi. 

Tutustumme käytännön näkökulmasta laajasti erilaisiin menetelmiin, joita voit käyttää työskentelysi tukena. Kuljetamme koko ajan mukana harjoitusten tavoitteellisuutta sekä ohjaamiseen liittyviä erityispiirteitä, sillä menetelmien ei ole tarkoitus olla pääroolissa tai päälleliimattuja, vaan tukea työskentelyä ja tarjota oivalluksia tavoitteellisesti.

Tässä koulutuksessa et tarvitse aiempaa kokemusta osallistamisesta tai luovista menetelmistä. Toisaalta koulutus sopii myös sinulle, joka haluat saada uusia ideoita tai vahvistusta menetelmien käyttöön.

Koulutukseen kuuluu myös etänä toteuttava 2 h koulutuskerta, jossa syvennymme menetelmien käyttöön ja toteutukseen myös etänä. Syksyn 24 osalta, ilmoittaudu samalla myös sinulle sopivaan etäkoulutukseen, tämä voi olla myös ennen varsinaista lähikoulutusta. Tammikuun Seinäjoen ryhmän kanssa katsomme yhteisen ajan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen harjoitusten kautta opit soveltamaan toiminnallisia ja oivalluttavia menetelmiä työnohjattavien tarpeiden ja omien työskentelytapojesi mukaan. Pääset myös rakentamaan itsellesi menetelmäsalkkua, josta voit jatkossa helposti ottaa käyttöön menetelmiä monipuolistamaan toimintaasi.

Koulutuksen jälkeen

  • osaat hyödyntää aktivoivia ja oivalluttavia menetelmiä työnohjauksessa
  • osaat käyttää menetelmiä tavoitteellisesti ja perustellusti
  • osaat huomioida harjoitusten ohjaamiseen liittyviä erityispiirteitä
  • rohkaistut soveltamaan erilaisia menetelmiä, myös etätilanteissa

Kouluttajana koulutus- ja ohjausalan yrittäjä Jutta Laino-Tabell Ohjaamo® ja Osaava® koulutukset. Olen toiminut kouluttajana 2000-luvun alusta lähtien ja koulutusalan yrittäjänä 16 vuotta. Työnohjaajana olen työskennellyt vuodesta 2013 ja minulla on vahva kokemus yksilöiden ja ryhmien ohjaamisesta myös muussa ohjaustyössä.

Osallistavien ja toiminnallisten menetelmien osaamista olen kehittänyt työssäni yli 20 vuotta. Olen toiminut Draamakasvatuksen vastuuopettajana Jyväskylän yliopiston Avoimen yliopiston perusopinnoissa vuodesta 2009. Luovien menetelmien osaamista olen täydentänyt mm. voimauttavan valokuvauksen sekä ratkaisukeskeisen taideterapian opinnoilla. Työnohjauksissa hyödynnän myös luontoa osana toiminnallisia menetelmiä.

Koulutuksesta sanottua:

Hyödyllistä, käytäntöön helposti sovellettavaa menetelmäoppia ja -kartausta, asiantunteva ja mukava kouluttaja

Sain muistutusta menetelmistä sekä uusia menetelmiä ja vahvistusta käyttää niitä useammin. Bonuksena kattava harjoitusmateriaali mukaan.

Suosittelisin kollegalle – antaa paljon uuttaa näkökulmaa ja työkaluja

Sain paljon oivalluksia, vahvistusta ja rohkeutta.

Lämmin ja turvallinen ilmapiiri. Ihania ihmisiä!

Kattava ja kiva rakenne, en jäänyt kaipaamaan mitään

Kannattaa osallistua, jos toiminnallisiin menetelmiin on kiinnostus & tarve

Kannattaa osallistua, vaikkei olisi vielä paljon työnohjauskokemusta

Mutkaton, helposti lähestyttävä ja lämmin ilmapiiri. Oli turvallista olla ja ajatella ääneen. Sopivasti rakennetta ja vapautta ”teemaa ja improvisaatiota”

Iso kimppu ruusuja, kaikki toimi niin erinomaisesti

Koulutuksen toteutus kevät 2024

Menneet koulutukset Helsinki, Kuopio, Turku.

Tulevat koulutukset:

Koulutuksen toteutus syksy-talvi 2024

Koulutus alkaa perjantai-iltana klo 17.30–21 ja jatkuu lauantaina klo 10–16.

Koulutuspaikka ko. kaupungin keskustassa. Paikka ilmoitetaan lähempänä koulutustua koulutuskirjeen yhteydessä.

Koulutukseen otetaan enintään 12 osallistujaa, jotta koulutus pystyy tarjoamaan pienen ryhmän turvallisen oppimisympäristön, kouluttajan tuen käytännön taitojen harjoitteluun ja vertaisoppimisen. Koulutus toteutuu vähintään 6 osallistujalla.

Koulutukseen kuuluvat etäkoulutukset syksyllä 24 klo 18-20. Ilmoittaudu yhteen! (Huom! talven -25 ryhmien kanssa katsomme erillisen ajan yhdessä)

  • to 26.9 klo 18-20
  • ke 2.10 klo 18-20
  • ti 12.11 klo 18-20
  • ma 2.12. klo 18-20
  • Tarvittaessa yksi extrakerta yhdessä sopien

Koulutuksen hinta

Hinta 280 € + alv. Sisältää koulutuksen, koulutuksen harjoitusmateriaalin ja pientä välipalaa sekä 2 h etäkoulutuksen. Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot

Lisätiedot ohjaamo@ohjaamoon.fi 

Ilmoittautumislomake syksyn ja talven 2024-2025 koulutuksiin: https://forms.gle/unD7CnAMwYXxLjQj9

Muista ilmoittautua samalla myös etäkoulutukseen!

Ohjaamo®

Ohjaamo® on vuonna 2007 perustettu koulutusalan yritys, joka toteuttaa laaja-alaisesti täydennyskoulutusta, luentoja, työpajoja sekä työnohjausta.

Kouluttaja, draamapedagogi, järjestöosaaja ja yhdistyskehittäjä, työnohjaaja (STOry)
Jutta Laino-Tabell
p. 0400 749217
ohjaamo@ohjaamoon.fi